Skip to main content
Joachim Vreeman – Het geheim van de Katharen

Ga mee op zoek naar het geheim van De Katharen

De Katharen vormden in de 13e eeuw een mystiek esoterische gemeenschap die mensen begeleidden op het Pad van de Ziel. De Kathaarse legende zegt dat de deur naar dit pad in onze tijd weer opengaat. Dus als jij zin hebt in een spiritueel avontuur: vanaf zondag 16 april t/m zondag 11 juni 2023 starten we met een reis van 7 weken.

Het wordt een ‘deep dive’ met dagelijkse oefeningen, authentieke sharings en persoonlijke ontwikkeling om de Kathaarse spiritualiteit daadwerkelijk te integreren in jouw dagelijks leven. De cursus is gebaseerd op de spirituele legende ‘Timeon en de Katharenschat’ van Jan Verhaar, waarin de hoofdpersoon Timeon de Inwijdingsweg gaat met de 7 treden van bewustwording. 

Voor wie?

Ben jij op zoek naar verdieping in jouw spirituele ontwikkeling? Wil je graag de inwijdingsweg van Timeon volgen en ontdekken wat de Kathaarse spiritualiteit voor jou kan betekenen? Dan nodig ik je uit om deel te nemen aan de cursus ‘Het Geheim van de Katharen’.

Je hoort de roep van binnen…

In het verleden heb je al vaker de stem van je hart gevolgd. Het waren mooie momenten van spirituele ervaringen, belangrijke inzichten en dierbare ontmoetingen. En nu voel je dat je klaar bent voor een volgende stap. Een stap die jou (nog dichter)bij jouw meest authentieke zelf brengt.

Je bent bereid om:

1) jezelf, anderen en de wereld met een open mind te onderzoeken, 2) te voelen wat er te voelen valt, 3) je weerstanden en blokkades te onderzoeken en tegelijkertijd je identificatie met je lijden los te laten en 4) jouw potentieel en alle kwaliteiten die daarbij horen te durven (h)erkennen.

Dus als jij klaar bent om op een dieper niveau naar jezelf te kijken en te groeien in jouw spirituele ontwikkeling, dan is de cursus ‘Het Geheim van de Katharenschat’ iets voor jou. Meld je nu aan en ontdek wat deze cursus voor jou kan betekenen.

In gesprek met Willem Glaudemans over het esoterisch Christendom

Ontdekken

Een gevoel van thuiskomen in dat waarvan je al heel lang weet dat het bestaat, de wijsheid van je hart – het ‘weten’ van je hart.

Wat levert deze reis jou concreet op?

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  flow: door eenvoudige spirituele technieken (h)erken jij jouw innerlijke blokkades om ze vervolgens los te kunnen laten, met direct effect op jouw uiterlijke blokkades;

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  vertrouwen: er ontstaat een krachtig vertrouwen in jezelf, anderen en het leven, doordat de oefeningen onmiskenbaar doorwerken in je dagelijks leven;

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  compassie: je gaat op een diep, persoonlijk en transpersoonlijk niveau begrijpen waar niet-liefdevolle gedachten, gevoelens, acties en overtuigingen vandaan komen.

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  meer lichaamsbewustzijn: via verschillende oefeningen krijg jij meer bewustzijn op wat er in jou speelt op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Jouw vermogen aanwezig te blijven ‘no matter what’, vormt hierbij de basis.

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  uniciteit in verbinding: alléén door volkomen jezelf te zijn, sta je in échte verbinding met anderen. Dan doe je wat zowel goed voor jou als voor de ander is. Vanuit een diep innerlijk weten en niet vanwege een autoriteit buiten jou.

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  vitaliteit: Je hebt nieuwe verfrissende inzichten in jouw situatie die helpen om de juiste keuzes te maken. Je beschikt over nieuwe energie en motivatie om weer verder te kunnen.

Ben je benieuwd of het geheim van de Katharen past bij het pad wat je nu loopt? Neem dan gerust contact met me op voor een kennismaking.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het Geheim van de Katharen is een avontuurlijke, persoonlijke en spirituele reis van 7 weken. Door je ervaringen te delen met een groep medereizigers, ontvang je de broodnodige extra inspiratie, motivatie en steun. Van te voren is niet precies te zeggen hoe jouw unieke pad er uit gaat zien: het Pad van de Ziel ontvouwt zich in & door het bewandelen ervan. De oefeningen en informatie van deze cursus helpen jou om contact te maken met de aanwijzingen op het Pad van de Ziel in jouw dagelijks leven.

De cursus ‘Het Geheim van de Katharenschat’ wordt gegeven door Jan Verhaar (van Chetana, Praktijk voor Praktische Spiritualiteit te Zwaag) & Joachim Vreeman (coach & trainer bij www.joachimvreeman.nl) en bestaat uit 7 bijeenkomsten en volgt de inwijdingsweg van 7 bewustzijnstreden die verbonden zijn met de 7 chakra’s als onze 7 bewustzijnscentra. De cursus start op 16 april en eindigt op 11 juni 2023, waarbij de eerste, middelste en laatste bijeenkomst fysiek plaatsvinden in Soest (13:30-16:30) en de tussenliggende bijeenkomsten via Zoom (20:00-22:00). Naast het delen van ervaringen, krijgen jullie tijdens deze bijeenkomsten de content en de dagelijkse oefeningen voor de aankomende week.

 • 16/4/23 Bewustzijnstrede 1: START Fysieke bijeenkomst in Soest (Joachim & Jan)
 • 23/4/23 Bewustzijnstrede 2: Zoombijeenkomst (Joachim)
 • 30/4/23 Bewustzijnstrede 3: Zoombijeenkomst (Joachim)
 • Integratie week
 • 14/5/23 Bewustzijnstrede 4: Fysieke of Zoom bijeenkomst (Joachim & Jan)
 • Integratie week
 • 28/5/23 Bewustzijnstrede 5: Zoombijeenkomst (Joachim)
 • 04/6/23 Bewustzijnstrede 6: Zoombijeenkomst (Joachim)
 • 11/6/23 Bewustzijnstrede 7: SLOT Fysieke bijeenkomst in Soest (Joachim & Jan)

Iedere week staat in het teken van een bepaald thema. De oefeningen duren ongeveer 15 minuten om de dag mee te beginnen en je houdt een dagboek bij om jouw groeiproces te stimuleren, verdiepen en te ondersteunen. Vragen en ervaringen kun je ook delen in de groepsapp.

Wat kost het?

Jouw investering voor dit avontuur is 475,- incl. btw en daarvoor krijg je:

 • 3 live bijeenkomsten in Soest

 • 4 zoombijeenkomsten van 2 uur

 • Ondersteuning o.a. via de What’s appgroep 

 • 30 min individuele coaching door Joachim (indien nodig) 

 • Opnames van de bijeenkomsten (alleen voor prive gebruik)

 • Extra informatie over het pad van de Katharen via de mail

Betalen in twee termijnen is mogelijk maar daarvoor worden eenmalig 25,- administratiekosten in rekening gebracht.

Speciale regeling: wanneer je iemand anders aanbrengt, krijg je 25 euro korting. 

Aanmelden via: geinspireerdleven@gmail.com

Joachim Vreeman - Talentenspel - Website - Susan Brouwer

Volg mij tijdens mijn reis…

Op deze facebook pagina staat wat ik allemaal mee heb gemaakt tijdens mijn reizen in dit bijzondere gebied in Zuid-Frankrijk. Graag deel ik alles en ben benieuwd naar jullie avonturen op dit pad! Mijn levensmotto is: “Je moet het zelf doen, maar niet alleen.”