Joachim Vreeman – Het geheim van de Katharen

Ga mee op zoek naar het geheim van De Katharen

Je hoort de roep van binnen. Wellicht heb je eerder de stem van je hart gevolgd en misschien zelfs een tijdje in de flow van het leven gezeten, mooie spirituele ervaringen gehad en belangrijke inzichten opgedaan. En nu voel je dat je klaar bent voor méér. Niet langer iets dat je ‘ernaast’ doet, maar gericht op de integratie van het dagelijkse in het spirituele en andersom. Van binnen weet je dat dit jou de meeste vervulling zal geven. Maar hoe doe je dit op manier zodat het echt zoden aan de dijk zet en zonder dat je in de valkuil stapt van spirituele zweverigheid?

Misschien heb je vroeger op een christelijke basisschool gezeten of ging je samen met je ouders naar de kerk. Je weet dat er ‘iets’ is: een Universele Intelligentie, niet zozeer van het hoofd, maar van het hart. Alleen kun je jezelf niet vinden in de traditionele uitleg. Misschien ben je het daarom gaan zoeken in andere tradities zoals yoga, mindfulness, boedhisme of spirituele boeken van bijvoorbeeld Eckhart Tolle, Neale Donald Walsch of  Deepak Chopra, etc. Alleen heb je nog steeds niet kunnen vinden wat werkelijk beklijft, jouw op het diepste niveau aanspreekt en waarvan je gewoon weet: “dit is het!”

‘Het Geheim van de Katharen’ gaat over een relatief onbekende stroming van het Christendom. Het is meer een levenshouding & manier van leven dan een religie. Of je jezelf nu als christelijk beschouwd of niet: onze Westerse maatschappij is doordrenkt met waarden en normen vanuit de christelijke traditie. En daarmee ook: de kwaliteiten én de valkuilen/ uitdagingen. Het Geheim van de Katharen laat ons de innerlijke weg bewandelen: het gaat er niet om dat je iets gelooft dat duizenden jaren geleden is gebeurd, maar dat je de universele principes herkent en toepast in het hier en nu.

In gesprek met Willem Glaudemans over het esoterisch Christendom

Ontdekken

Een gevoel van thuiskomen in dat waarvan je al heel lang weet dat het bestaat, de wijsheid van je hart – het ‘weten’ van je hart.

Wat levert deze reis jou concreet op?

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  Je ontwikkelt een levenshouding waarbij het dagelijks leven en het spirituele in een speelse interactieve manier met elkaar in verbinding zijn;

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  Je gaat ook van binnenuit voelen dat jouw leven betekenis heeft met een bepaalde bedoeling hier op aarde;

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  Verhalen die je kent uit de traditioneel christelijke context krijgen voor jou een persoonlijke betekenis;

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  Je zal ook ontdekken dat de schaduwkanten waar je niet trots op bent eigenlijk jouw grootste schatten/ krachten bevatten. Je komt erachter welke talenten en kwaliteiten je nog verder mag ontwikkelen en/of ruimte mag geven in je dagelijks leven.

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  Je ontwikkelt veel compassie voor de manier waarop je het tot nu toe gedaan hebt, je begrijpt je eigen keuzes beter en je vindt berusting in de manier waarop het tot nu toe gelopen is.

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  Je ontdekt dat er een hele binnenwereld is met een enorme rijkdom waarover jij ieder moment kan beschikken om de noodzakelijke stappen te zetten in je leven.

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  Je hebt nieuwe verfrissende inzichten in jouw situatie die helpen om de juiste keuzes te maken. Je beschikt over nieuwe energie en motivatie om weer verder te kunnen.

Ben je benieuwd of het geheim van de Katharen past bij het pad wat je nu loopt? Neem dan gerust contact met me op voor een kennismaking.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het Geheim van de Katharen is een avontuurlijke reis van 3 maanden. Het is een persoonlijke reis die je samen met een groep van rond de 15 mensen onderneemt. Het  levensmotto hierbij is: je moet het zelf doen, maar niet alleen.

Iedere zondag starten we om 20:00 met een zoommeeting van anderhalf uur. Daar deel ik de content en de oefeningen voor de aankomende week. Ook is er de gelegenheid voor vragen en sharings. Iedere week staat in het teken van een bepaald thema. Je krijgt oefeningen van ongeveer 15 minuten om de dag mee te beginnen.

Vragen en ervaringen kun je delen in een geheime Facebookgroep of de groepsapp. Je wordt uitgenodigd om een dagboek bij te houden om jouw groeiproces te stimuleren, verdiepen en te ondersteunen. We starten en eindigen onze reis samen met een offline bijeenkomst zodat we elkaar ook twee keer in real life ontmoeten.

Wat kost het?

Jouw investering voor dit avontuur is 997,- incl. btw en daarvoor krijg je:

 • 2 live bijeenkomsten (plaats is nog niet bekend)

 • 12 zoombijeenkomsten van 1,5 uur

 • Ondersteuning via de geheime Facebookgroep en de groepsapp

 • Een mooi dagboek om jouw ontwikkelingen in bij te houden.

Betalen in twee termijnen is mogelijk maar daarvoor worden eenmalig 25,- administratiekosten in rekening gebracht.

Speciale regeling: wanneer je iemand anders aanbrengt, krijg je 100 euro korting (en de daarop volgende aanmeldingen 50 euro).  

Joachim Vreeman - Talentenspel - Website - Susan Brouwer

Het geheim van de Katharen

 997,00

Boek Het geheim van de Katharen en betaal in één keer.

Het geheim van de Katharen in termijnen

 498,50

Betaal in twee termijnen van 498,50 + eenmalig 25,- administratiekosten
Aanmelden

Volg mij tijdens mijn reis…

Zoals ik dat nu voor me zie, wordt deze moderne inwijdingsweg in het weten van het hart, een reis van drie maanden welke start op zondag 18 september en eindigt op zondag 18 december. Hoewel de contouren en de inhoud van deze reis grotendeels al op papier staan, laat ik het van mijn reis afhangen wat de uiteindelijke vorm en inhoud zal zijn. Ik verwacht zeker nog een aantal verrassingen op mijn pad 🙂

Op deze mijn facebook pagina zal ik jullie regelmatig op de hoogte houden van wat ik allemaal meemaak tijdens deze reis in dit bijzondere gebied in Zuid-Frankrijk. Ik heb er zin in en kijk er naar uit om alles met jullie te delen! Mijn levensmotto is: “Je moet het zelf doen, maar niet alleen.”

© Joachim Vreeman | Geïnspireerd leven. All rights reserved.
 Fotografie: Seher Melikoglu. Personal webdesign: Susan Brouwer