Joachim Vreeman - Het geheim van de Katharen - Blog

Joachim en het geheim van de Katharen

Het klinkt een beetje als de titel van een avontuurlijke stripboek of roman 🙂

Zo sta ik er zelf ook wel in: de reis naar Zuid-Frankrijk is voor mij een spiritueel avontuur > op zoek naar de esoterische tak van het Christendom.

Esoterisch betekent ‘naar binnen’ > esoterisch Christendom is de stroming die zich richt op het menselijk bewustzijn. Met name over de kennis hoe dit bewustzijn kan transformeren naar en een uitdrukking kan zijn van Eenheidsbewustzijn.

Lees verder

Joachim-Vreeman-Blog-adieu-god

Adieu God?

Ik zag laatst een aflevering van het EO programma Adieu God? waarin Rutger Bregman (bekend van het boek ‘De meeste mensen deugen’) vertelt over het moment waarop hij van zijn geloof afviel:

“Ik realiseerde me ineens dat alle zingeving vanuit mensen zelf komt. Er is geen kosmische garantie, er is geen natuurwet of wat dan ook die garandeert dat het goed komt. (…) Dat betekent ook dat alle rechtvaardigheid niet van boven, maar van beneden komt. Dat plaatst voor mij gevoel ook een enorme verantwoordelijkheid op de schouders van mensen.”

Lees verder

Een universum dat ons op weg helpt

Een tijd geleden, misschien wel 20 jaar terug, kreeg ik tijdens een visualisatie oefening  een beeld dat vandaag opnieuw opdook in mijn bewustzijn. In dit beeld zag ik mezelf een groep mensen wegleiden uit een wereld met een vervormde energie frequentie. Dit zag ik verbeeld door allerlei lijnen, maar met name ook via een beklemmend gevoel. De oude wereld liep op z’n einde en het was tijd om te vertrekken…

Lees verder

Zelfliefde

Als klein jongetje had ik enorm veel last van nachtmerries. Ze kwamen allemaal op hetzelfde neer: een monster (of meerdere monsters) die mij de hele droom achterna zat(en). Het lukte mij af en toe om het monster te doden, maar dan kwam deze gewoon weer tot leven en begon het vluchten en/of het gevecht weer opnieuw.

Een beetje tot wanhoop gedreven begon ik tot God te bidden en dit hielp: de nachtmerries stopten. Of ik wist midden in de droom tot een andere oplossing te komen: hard wapperen met mijn armen en dan wegvliegen, het inschakelen van ‘the A-team’ om mee te helpen vechten…

Lees verder

© Joachim Vreeman | Geïnspireerd leven. All rights reserved.
 Fotografie: Seher Melikoglu. Personal webdesign: Susan Brouwer