Skip to main content

Het Talentenspel: wat houdt dat in?

Joachim Vreeman - Talentenspel - Website - Susan Brouwer

Iedereen weet wat talenten zijn toch?

Talenten zijn unieke vaardigheden en kwaliteiten die een persoon bezit en die kunnen worden ontdekt en ontwikkeld om persoonlijke groei en ontwikkeling te stimuleren, en om bedrijven en organisaties te helpen hun doelen te bereiken. Maar er bestaat een benadering van talenten die letterlijk & figuurlijk een laag dieper gaat, namelijk: talenten die in dienst staan van jouw levensmissie, van jouw ziel en van wat jij werkelijk te doen hebt met jouw leven. Beide benaderingen zijn belangrijk en vullen elkaar aan.

Vandaag heb ik weer een ongekend mooie Talentenspelsessie gegeven, of, liever gezegd: gefaciliteerd/ begeleid. Want wat er gebeurt tijdens zo’n sessie zou ik nooit zelf kunnen bedenken. Het enige wat ik doe is afstemmen en dienstbaar zijn aan het proces.

Hoe gaat het in zijn werk?

Door middel van imaginatie duik ik samen met iemand het diepe water van zijn/haar onbewuste in. Inmiddels heb ik al heel wat ervaring met het duiken en deze ervaring leert mij dat iedere duik anders is. Essentieel bij het begeleiden: constructieve nieuwsgierigheid, onthechting aan een specifiek resultaat, compassievol aanwezig kunnen blijven bij alle donkere stukken die naar boven komen en last but not least: vertrouwen in het zelfherstellend vermogen van de eigen ziel van mensen. En wat er dan iedere keer ontstaat is magisch!

Wat ik zelf iedere keer zo bijzonder vind is dat mensen delen van zichzelf ontmoeten die tot dan toe vaak verscholen waren.
Door dat deze delen verscholen zijn, is het dus aan de ene kant voor iemand heel nieuw om ze eindelijk te ontmoeten, maar aan de andere kant juist totaal bekend, eigen en vertrouwd omdát het stukjes van de eigen ziel zijn! Mensen ontmoeten dan als het ware voor de eerste keer, of in ieder geval sinds lange tijd, zichzelf!

Joachim Vreeman - Talentenspel - Website - Susan BrouwerHet is moeilijk uit te leggen wat er op zo’n moment gebeurt… dingen vallen op een fundamenteel niveau op hun plek… mensen komen tot zichzelf en ‘weten’/ervaren dat van binnenuit. Magisch… vreugdevol, vaak gepaard met diepe healing, integratie, een
herstel van de connectie met de eigen ziel en een flinke toename van zelfliefde en liefde voor het leven.

Voor mij is het iedere keer een eer en ervaring van diepe dankbaarheid & vreugde om hierbij als gids te mogen dienen…