Skip to main content
Joachim Vreeman – Het geheim van de Katharen

Ontdek het Gnostieke Pad van de Ziel

In het oorspronkelijk Christendom werden de eerste volgelingen van Jezus ‘Mensen van de Weg’ genoemd. Vanaf zondag 22 januari t/m zondag 5 maart 2023 gaan we deze weg bewandelen aan de hand van de 7 boeken uit de zogenaamde ‘Biblos-serie’ geschreven door Willem Glaudemans. Het wordt een ‘deep dive’ met dagelijkse oefeningen en authentieke sharings om te komen tot een werkelijke integratie in het dagelijks leven. De cursus wordt gegeven door Joachim Vreeman en Willem Glaudemans.

Voor wie?

Voor mensen die een bijdrage willen leveren aan de transformatie van de Aarde via een innerlijke transformatie. Daartoe dien je bereid te zijn 1) jezelf, anderen en de wereld met een open mind te onderzoeken, 2) te voelen wat er te voelen valt, 3) je weerstanden en blokkades te onderzoeken en tegelijkertijd de identificatie met jouw lijden los te laten en 4) je eigen potentieel en alle kwaliteiten die daarbij horen te durven (h)erkennen. Dit alles om de omslag te maken naar jouw authentieke zelf.

Wat is gnostiek?

‘Gnosis’ is het Griekse woord voor kennis. Gnosis gaat verder dan rationele kennis; het is het diepe innerlijk besef van wie jij werkelijk bent, wie ieder ander mens in essentie is, de ultieme betekenis van het Leven en de vreugdevolle waarheid over God. Dit zijn best grote woorden en in het verleden wordt gnostiek vaak geassocieerd met ‘geheime, magische kennis’ die alleen beschikbaar is voor bepaalde ingewijde personen. Maar in werkelijkheid is Gnosis op ieder moment, in iedere situatie en voor iedereen, direct beschikbaar. Alleen beseffen we dat niet. We zijn ons er niet bewust van.

Wáár precies zijn we ons niet bewust van?

Dat Alles één is. Gnosis is de kennis van de Fundamentele Eenheid van het bestaan, oftewel: eenheidsbewustzijn. De mensheid heeft zichzelf in de loop van de geschiedenis geïdentificeerd met een bewustzijn dat gebaseerd is op afgescheidenheid. Dit type bewustzijn is wat we als ‘normaal’ zijn gaan beschouwen en vormt het leidend principe van onze gedachten, gevoelens, overtuigingen (individueel niveau) en van onze maatschappelijke structuur, de economie, religie, sociale normen en waarden (collectief niveau). De cursus is bedoeld voor mensen die van binnen de roep horen om terug te keren naar ons natuurlijke en oorspronkelijke eenheidsbewustzijn.

In gesprek met Willem Glaudemans over het esoterisch Christendom

Ontdekken

Een gevoel van thuiskomen in dat waarvan je al heel lang weet dat het bestaat, de wijsheid van je hart – het ‘weten’ van je hart.

Het Gnostieke Pad van de Ziel

In het verleden zijn er diverse pogingen geweest om mensen te ondersteunen om tot dit besef te komen. Dit was ook het uitgangspunt en doel van het oorspronkelijke Christendom. De eerste volgelingen van Jezus werden ‘Mensen van de Weg’ genoemd. Met andere woorden: Jezus volgen = dezelfde weg als hij bewandelen. Met behulp van het voorbeeld van zijn eigen levenspad, liefde, wijsheid, kracht en algehele staat van (bewust)zijn. Dit alles onder het motto: “Je moet het zelf doen, maar niet alleen.”

Wat levert deze reis jou concreet op?

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  zingeving: je wordt met behulp van informatie en oefeningen in staat gesteld om de diepere betekenis te ontdekken van jouw eigen bestaan en van het Leven;

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  flow: door eenvoudige spirituele technieken (h)erken jij jouw innerlijke blokkades om ze vervolgens los te kunnen laten, met direct effect op jouw uiterlijke blokkades;

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  vertrouwen: er ontstaat een krachtig vertrouwen in jezelf, anderen en het leven, doordat de oefeningen onmiskenbaar doorwerken in je dagelijks leven;

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  compassie: je gaat op een diep, persoonlijk en transpersoonlijk niveau begrijpen waar niet-liefdevolle gedachten, gevoelens, acties en overtuigingen vandaan komen.

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  meer lichaamsbewustzijn: via verschillende oefeningen krijg jij meer bewustzijn op wat er in jou speelt op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Jouw vermogen aanwezig te blijven ‘no matter what’, vormt hierbij de basis.

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  innerlijk gevoel van urgentie: wanneer je het Pad van de Ziel bewandelt, kom je er ook stap voor stap erachter welk effect jouw transformatie heeft op het collectief (en omgekeerd). Jouw persoonlijke crisis én ontwikkeling staan m.a.w. niet op zichzelf.

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  uniciteit in verbinding: alléén door volkomen jezelf te zijn, sta je in échte verbinding met anderen. Dan doe je wat zowel goed voor jou als voor de ander is. Vanuit een diep innerlijk weten en niet vanwege een autoriteit buiten jou.

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  rijkdom: je zou kunnen ontdekken dat de schaduwkanten waar je niet trots op bent, eigenlijk jouw grootste schatten en krachten bevatten.

 • Joachim Vreeman - Geïnspireerd leven

  vitaliteit: Je hebt nieuwe verfrissende inzichten in jouw situatie die helpen om de juiste keuzes te maken. Je beschikt over nieuwe energie en motivatie om weer verder te kunnen.

Ben je benieuwd of het Gnostieke Pad van de Ziel iets voor jou is op dit moment in jouw leven? Neem dan gerust contact met me op voor een kennismaking.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het Gnostieke Pad van de Ziel is een avontuurlijke, persoonlijke en spirituele reis van 7 weken aan de hand van de zeven boeken uit de Biblos serie:

 • Week 1 Boek van Vergeving; Een gids van wond naar wonder.
 • Week 2 Boek van het Eeuwige Leven; Een cursus in sterven.
 • Week 3 Boek van de Levensmissie; Een weg naar vervulling.
 • Week 4 Boek van de Universele Wetten; Een leidraad voor bewust leven.
 • Week 5 Boek van het Licht en de Liefde; Een oefening in mededogen.
 • Week 6 Boek van het Zelf; Een studie in ontwaken.
 • Week 7 Boek van het Scheppen; Een opening naar vreugde.

Door je ervaringen te delen met een groep medereizigers, ontvang je de broodnodige extra inspiratie, motivatie en steun. Van te voren is niet precies te zeggen hoe jouw unieke pad er uit gaat zien: het Pad van de Ziel ontvouwt zich in & door het bewandelen ervan. Tegelijkertijd ervaar je dat je deel uitmaakt van een traditie die mogelijk zo oud is als de mensheid zelf en niet te reduceren is tot een specifieke religie. De dagelijkse oefeningen helpen jou om contact te maken met de aanwijzingen op het Pad van de Ziel. Deze aanwijzingen komen ‘gewoon’ naar je toe in jouw dagelijks leven.

We starten op zondag 22 januari 2023 met een live bijeenkomst van 13:30 tot 16:30. Op die manier kunnen we kennismaken met elkaar en met het Pad van de Ziel. Deze dag wordt begeleid door Joachim Vreeman. De 5 volgende zondagen ontmoeten we elkaar via Zoom. Deze meetings starten om 20:00 en duren anderhalf tot twee uur. Naast het delen van ervaringen, krijgen jullie tijdens deze bijeenkomsten de content en de dagelijkse oefeningen voor de aankomende week. Iedere week staat in het teken van het thema van een boek. Willem Glaudemans neemt jullie hierin mee via video’s en/of zijn aanwezigheid bij de Zoom-meetings. 

De oefeningen duren ongeveer 15 minuten om de dag mee te beginnen en je houdt een dagboek bij om jouw groeiproces te stimuleren, verdiepen en te ondersteunen. Vragen en ervaringen kun je ook delen in onze geheime Facebookgroep of de groepsapp. We eindigen met een live bijeenkomst, begeleidt door Joachim Vreeman en Willem Glaudemans, op zondag 5 maart 2023 van 13:30 tot ongeveer 16:30.

Wat kost het?

Jouw investering voor dit avontuur is 375,- incl. btw en daarvoor krijg je:

 • 2 live bijeenkomsten (omgeving Utrecht, exacte locatie volgt)

 • 5 zoombijeenkomsten van 1,5 uur

 • Ondersteuning via o.a. de geheime Facebookgroep 

Betalen in twee termijnen is mogelijk maar daarvoor worden eenmalig 25,- administratiekosten in rekening gebracht.

Speciale regeling: wanneer je iemand anders aanbrengt, krijg je 25 euro korting.

Joachim Vreeman - Talentenspel - Website - Susan Brouwer

Het Gnostieke Pad van de Ziel in de praktijk

Op deze facebook pagina staat het verslag van de fiets-/kampeervakantie van Joachim Vreeman door Katharenland in Zuid-Frankrijk