Skip to main content

Gnosis: ziel-vol leven

Gnosis is een term die afkomstig is uit het Grieks en simpelweg “kennis” betekent. Maar gnosis is meer dan alleen rationeel begrijpen; het is een diepgaand innerlijk weten dat voortkomt uit directe ervaring en persoonlijk inzicht in de diepste mysteries van het bestaan. Het brengt schijnbare tegenstellingen in een dynamisch evenwicht. Het stelt als het ware ‘orde op zaken’: op individueel, sociaal en mondiaal niveau. Concreet brengt het jou en mij:

 • in contact met ons zelfherstellend vermogen op psychisch, fysiek en spiritueel vlak;
 • meer aanwezigheid en verbondenheid met onszelf en de mensen om ons heen;
 • kennis over wie wij werkelijk zijn, wat onze levensmissie is en wat het doel van het leven is. 
 • een constructieve houding naar alle problemen waar we mee te maken krijgen. 

Wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op via: geinspireerdleven@gmail.com of 06-53194432

Ontdekken

Uiteindelijk zijn we allemaal op zoek naar een plek in het leven, het moment dat de puzzelstukjes op hun plek vallen en waarin we ons eigen authentieke pad vinden dat zich van binnenuit ontvouwt

In 2024 starten de training modules van ‘Gnostic rebel’ 

“Ik raad het je van harte aan met wat voor onrust, onhelderheid, behoefte aan versteviging, heling of ontwikkeling in jezelf. Als je jezelf een bijzondere ervaring gunt, die transformerend werkt, (…) dan raad ik het je aan om dit bij Joachim te doen, die vanuit een diepe dienstbaarheid volgzaam leiding geeft aan dit innerlijke proces in volle veiligheid en vertrouwen.”

Ervaringen van anderen…

 • Ineke Mol

  Ik was zoekende naar mijn talenten om deze in te kunnen zetten in passend werk: waar word ik nu écht blij van? De Talentenspel coaching sessies met Joachim heb ik als enorm verrijkend ervaren. Ze brachten me bij mijn innerlijke weten en kracht. Het was een kleurrijke reis waar ik veel verschillende kanten van mezelf heb mogen ontdekken en integreren. Na iedere sessie voelde ik me meer geïnspireerd, lichter en vrolijker. Joachim zorgt met zijn rustige energie en nieuwsgierige open houding voor een hele fijne setting. Door op de juiste tijd de juiste vragen te stellen, bleef het stromen. Hij voelt feilloos aan wat er nodig was voor mij om dieper te gaan en zo bij ‘mijn waarheid’ uit te komen. Echt een hele bijzondere reis, dankjewel!

 • Robin Wahle

  Ik had niet persé een specifiek thema waarmee ik kwam, maar ik was benieuwd naar het Talentenspel. En ik werd niet teleurgesteld! Het was heel bijzonder, leuk, speels en verrassend. Er ging letterlijk en figuurlijk een wereld voor mij open. Geen idee dat er zoveel onbewust in mij leeft! Ik heb door het Talentenspel nieuwe inzichten opgedaan wat er werkelijk in mij speelt en kan nu beter duiding geven aan wat ieder talent in mij nodig heeft. Waar voorheen mijn aandacht vooral naar de buitenwereld ging, ga ik nu eerst naar binnen. Joachim heeft me hier enorm bij geholpen door zijn bevlogenheid, sensitiviteit en betrokkenheid: een man met een groot hart!

 • Ansjelien Homan-Brundel

  Nadat onze dochter na 22 jaar uit huis ging, liet ze ook in mij een leeg gat achter. Ik voelde me incompleet en moest ontdekken wie/ wat ik zelf nog was. De coaching sessies met Joachim heb ik ervaren als: ontspannen en veilig. Veilig om echt alles te kunnen vertellen. Het wandelen en het buiten zijn voegt ook echt iets toe. Ik heb meer zelf inzicht gekregen en belangrijke stappen gezet in zelf acceptatie en zelfvertrouwen. Als ik na de sessie ergens tegenaan liep wat niet kon wachten tot de volgende sessie was er de mogelijkheid om te mailen: heel fijn! Joachim is professioneel, betrokken, geduldig, niet gauw tevreden en daardoor altijd uitnodigend om verder te gaan zonder te pushen.

   

  Reviews